gototopgototop

В умовах нападу Росії на Україну та жорстокої війни проти населення, мережа PASCH висловлює свою повну солідарність з Україною та нашими партнерськими школами.

Через допомогу та акції солідарності мережа PASCH посилює підтримку постраждалих шкіл PASCH, їх учнів та вчителів.

 

Від імені 17 шкіл PASCH, які підтримує Goethe-Institut в Україні, Viktoria Lagodiuk, директорка Рівненського НВК №12, висловлює свою подяку:
"Рада директорів, батьківська громадськість та учні PASCH шкіл вдячні Гете-інституту за чітку позицію й підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Ми дякуємо за надану гуманітарну допомогу.
Символічною і знаковою є назва Програми "Школи: партнери майбутнього". У рамках реалізації Програми ми навчили молодь не тільки вивчати й досліджувати, а й аналізувати історичні факти та події. У співпраці із Гете-інститутом, разом із відомими педагогами та науковцями ми вчили дітей шанувати історію та рідну мову, цінувати свободу та оберігати національну унікальність, навчали добру і розумінню загальнолюдських цінностей. Сьогодні Гете-інститут, лишаючись в авангарді національної педагогіки, своєю допомогою і підтримкою української молоді показує, що найдорожча цінність - людське життя. Коли українці стійко боронять свою землю, дружня підтримка є надважливою, бо жодна дитина, жодна людина не повинна потерпати від насилля. Український народ захищає світ від люті і звірства, долає зло 21 століття неймовірною ціною життів мирних мешканців, не винних ні в чому дітей... Разом із допомогою від німецьких колег ми отримуємо віру в торжество справедливості. Особливо теплі слова подяки ініціативній групі працівників Гете-інституту в Мюнхені. Впевнена, що ваша небайдужість, посіяна зернами добра, проросте миром для України і Європи в цілому".
Фото: Goethe-Institut